Doina
Ruști

Literatură și extaz în restaurantul La Mama

Mâncăruri de altădată, Mâța Vinerii, fanarioți și bucătărie românească. Un interviu semnat de Narcis Barbu, în Jurnalul de poftă bună. (2019-03-15)
Literatură și extaz în restaurantul La Mama - Doina Ruști

Literatură în restaurant

Pe mesele restaurantelor "La Mama" găsesti și Jurnalul de poftă bună, o mini-revistă elegantă, editată de Imprima. Ieri am mâncat la "La Mama" (de la Universitate) si-am dat de interviul pe care mi l-a luat Narcis Barbu. Despre ce? Mâncăruri, literatură și extaz:

….ciorbă de scoici de baltă, saramurica de pui, pasta din carne de rață frământată cu mentă, chiftele de raci, stropite cu oțet de trandafiri, friptură de căprior/fazan/iepure în crustă de scorțișoară&miere (rețetă brâncovenească), urzici, mâncărică din frunze de hamei, chisăliță rece, cozonac subțire cu mac, oușoare dulci etc. Și nu în ultimul rând, o prăjitură coaptă, frământată din mălai de mei și făină de grâu, umplută cu nuci, stafide și mozolită cu miere. Mai târziu, meiul a fost înlocuit cu porumbul, iar prăjiturica, pierzându-și din măreție, s-a numit mălăiaș sau mălai dulce.

share on Twitter
share on Facebook