Doina
Ruști

Miercurea literară

Miercuri voi fi la Roma, cu micul om roșu pe umărul meu. E un eveniment oficial, cu lume bună, sub patronajul Ambasadei nostre, cu însuși ambasadorul Italiei la București, E.S. Alfredo Durante Mangoni. (2021-04-14)
Miercurea literară - Doina Ruști
videoplay
„La profondità e dolcezza di narrare" (Marco Dotti)

Miercuri, 21 aprilie 2021, ora 18:30, Accademia di Romania in Roma, în parteneriat cu Sandro Teti Editore din Roma și cu patronajul Ambasadei României în Italia, va prezenta online pe pagina de Facebook a instituției: https://www.facebook.com/AccademiaDiRomania/, prima ediție din 2021 a întâlnirilor literare „I Mercoledì Letterari”. Ediția va fi dedicată scriitoarei Doina Ruști și romanului său „Omulețul roșu", care va fi lansat în librăriile din Peninsulă într-o nouă ediție în italiană, revizuită și modificată. 

Romanul Omulețul roșu de Doina Ruști, publicat în traducere italiană la cunoscuta editură Sandro Teti din Roma, în traducerea prof. Roberto Merlo de la Universitatea din Torino, va fi prezent în librăriile italiene începând cu data de 22 aprilie a.c.

La lansarea volumului, alături de scriitoare, vor participa prof. Roberto Merlo, traducătorul volumului și Sandro Teti, editorul volumului, iar E.S. Alfredo Durante Mangoni va avea o scurtă intervenție. Evenimentul este susținut de Institutul Cultural Român prin Accademia di Romania in Roma și promovat de TVR Internațional, Radio România Actualități, Radio România Cultural și Radio România Internațional. 

Cu Roberto Merlo si Marco Dotti

Mai mult aici, pe pagina ICR

Prin Omulețul roșu am vrut să-mi public opinia despre roman, ca specie, despre schimbările narative. Este o poveste care adună de-a lungul ei, frânturi din alte povești, comentarii, scrisori etc. Mai citisem înainte multe încercări de scriere labirintică, veneam din literatura neo-manieristă a anilor ’80, de care voiam să mă delimitez neapărat. Tocmai de aceea, Omulețul roșu e un roman cu o linie epică simplă: o iubire pe internet. Dar în construcția acestei povești am ambalat cealaltă poveste, a universului.

Primul interviu în Italia, pentru Il Libero.

Gazeta românească

share on Twitter
share on Facebook