Doina
Ruști

Boovie: Paturi oculte

A început festivalul de trailere de carte (2023-07-22)
Boovie: Paturi oculte - Doina Ruști
videoplay
Paturi oculte, lectură de autor: roșcovii

Mă pregătesc de Boovie!

Întâlnirea cu cei 300

Un festival insolit al elevilor din toată țara începe zilele astea la Brașov. De multe luni am aflat că numeroase echipe au făcut trailere după romanul Paturi oculte.

De ce l-au ales?

În primul rând pentru Flori, personajul meu, o elevă de colegiu, care pentru mine exprimă foarte bine schimbarea: nu citește tradițional, ci își alege în viteză informația de pe net, se uită la traielere, citește sinopsisuri. E apoi studentă la Litere, continuându-și educația prin ruinele școlii. Iar într-o zi ajunge la un manuscris despre paturile mistice, care o va duce direct în inima literaturii. Flori este neofitul de azi, care parcurge alt drum spre lectură, în căutarea cărții capitale.

NU, în romanul Paturi oculte nu e vorba despre ncio editură. Ci despre o librărie reală din TNB. Cea din care transmiteam anii trecuti live Povestea unui personaj. Nu, nici vorbă, nu este un roman satiric, ci o carte despre schimbare, despre nonconformism și ds zonele secrete ale căutării. E si un roman despre întrebările capitale. Dar și o poveste de dragoste.

Mă bucur enorm că elevii de liceu l-au ales. Mă pregătesc cu emoție de întâlnirea cu cei 300, încercând să ghicesc întrebarea pe care mi-o vor pune - acea întrebare naivă, sublimă și novatoare - un „amănunt", ca să-l parafrazăm pe… Parsifal.

Recent, a apărut editia a 2-a, în seria de autor, o ediție critică

share on Twitter
share on Facebook